18 maart landelijk Hongaars bal · Országos bál:

'avagy hogy mulat egy magyar úr(és hölgy)?'

De Hongaarse Federatie Nederland en de Hungária Club Amszterdam organiseren jaarlijks rond de nationale feestdag van 15 maart een "Hongaars landelijk bal". Dit jaar valt de feestavond op zaterdcag 18 maart en is er een nieuwe locatie in stijl gevonden: Societeit De Vereeniging te Haarlem.

De ultieme ervaring van een Hongaarse feest met alle ingrediënten: gulyás, worst, wijn, csárdás, dansen, pálinka en nostalgie in het kwadraat.
Sinds 1929 wordt elke jaar het landelijke feest gehouden voor de Hongaren in Nederland ter herdenking van de Hongaarse revolutie en de vrijheidsstrijd van 1848-1849 door de Hungária Club 1929 te Amsterdam en vanaf de jaren ’60 met de Hongaarse Federatie in Nederland. Onze jaarlijkse herdenking en bal is altijd het hoogtepunt van het jaar. Iedereen houdt rekening met de eerste zaterdag na 15 maart om met een feestelijke bijeenkomst de revolutie in Pest in 1848 te herinneren; uitgebroken tegen onderdrukking, voor de vrijheid van het Hongaarse volk. Hoewel de Hongaren de daarop volgende vrijheidsstrijd hadden verloren, kunnen wij, Hongaren hun strijd en onze helden nooit vergeten door onze dankbaarheid en respect blijvend te tonen. De Hongaren zijn altijd erg bewust geweest van hun verleden en grijpen elke gelegenheid aan om hun geschiedenis levend te houden. Zij vieren de gebeurtenissen van maart met feesten, dansen en karakteristiek Hongaars vertier.
Het bal werd de afgelopen jaren op gezellige en elegante plekken gehouden: Amstel Hotel, Partycentrum Fokker, om er enkele te noemen. De evenementen van 2015 en 2016 vonden plaats in de Hungária club. De capaciteit van die locatie echter verhoudt zich niet evenredig tot het aantal deelnemers, publiek op landelijke schaal een festiviteit van een dergelijke kaliber. Dit is de reden voor het zoeken……….en vinden van een alternatieve locatie, die eer doet aan het landelijk bal.
Onze Landelijk Feest en Hongaarse Bal wordt op 18 maart 2017 in de Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1, 2013 DA Haarlem gehouden. Een grandeur aan de rand van de binnenstad. In dit monumentale gebouw zal ons feest plaatsvinden. Het evenement is een diner-dansant. De zaal is open vanaf 17.30 uur, de herdenking begint om 18.00 uur en het diner-dansant vangt aan om 18.30 u. later op de avond is er de ‘tombola’.  Het feest duurt tot 23.59 uur.
Traditiegetrouw zal de ambassadeur aandacht schenken aan de gebeurtenissen van maart. Daarnaast zal onder andere  de Monticsárdas met fluit en piano door Mano Snijders en Orsi Hertzinger-Snijders  ten gehore worden gebracht. Bouke Feleus en zijn trio Victoria en Czinka Panna zullen de revue passeren en zorgen voor de nodige sfeer.
De entree is inclusief de prijs van het diner. Deze bedraagt op locatie € 40,- , maar bij reservering vooraf € 30,-.  In het laatste geval gelieve u € 30,- over  te maken op bankrekening NL53 INGB 0002 4056 36 ten name van de Hungaria Club 1929 met de omschrijving  LB 2017.
Men stelt het op prijs als u zich kleedt conform de waardigheid en ambiance van het bal.

 

Opening Hongaars restaurant Zaandam Logo Paprika Csárda Amsterdam

1 maart 2017 

Het Hongaarse restaurant Paprika Csárda heropent op 1 maart 2017 zijn deuren in Zaandam. De officiële opening voor genodigden vindt plaats op maandag 20 maart a.s.

Info volgt z.s.m.

 email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

A viszontlátásra!

  

 

Archief: Jubileumconcert Hongaarse School

Magyar nyelviskola 25 évesEdina Csüllög zingt Karády Katalin op het jubileumfeest Hongaarse School 25 jaar

 

Hongaarse diva uit de jaren '30 herleefde bij de Hongaarse School

 

Najaar 2013 vierde de Hongaarse School Haarlem zijn 25-jarig bestaan. Op zaterdag 9 november was er een groots Jubileumconcert rond de jarenveertig-diva Katalin Karády.  Vooraf werd er een 'sulibuli' gehouden, een feest met hapjes, Hongaarse wijn en bier, een open podium en een mini-Hongarije Fair.

Op Facebook ziet u een uitgebreide fotoserie:

 

 

 

Wijnproeverijen Lekkers uit Hongarije

Ook dit jaar staat lekkers uit Hongarije op de allerlei markten en evenementen:
 

Zie www.Lekkersuithongarije.nl    

 

 

 

Archief: Mini Hongarije Fair &

'Sulibuli' Hongaarse School met gulyásparty

2 juni 2012 - Hillegom - op de grens van Noord- en Zuid Holland

Bijna alle artiesten die de grote Hongarije Fair van oktober 2011 tot een enorm succes maakten, kwamen weer naar Hillegom:  Edina Csüllög met haar citer, haar fraaie stem en de band Pannon Pulse, Dóra Schall en Gábor Fülöp dansten de sterren van de hemel (u mocht ook even meedoen!) en zigeuner-maar-niet-van-geboorte István Sztolyan speelde tussen alle bedrijven door zijn heerlijke Hongaarse zigeunermuziek. 

Lees er meer over in ons archief, rubriek FEEST of bekijk de foto's op Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

11 december 2016 Diepenheim

 

Hongaarse Winterfair en muziekspektakel 

10 december 2016 Warnsveld

 

Hongaarse 'Wine & Spice Fair' HBN 

Donderdag 24 november 17.30 - 20.30 

Diverse stands van Hongaarse cateraars, wijnboeren, importeurs, winkels en culinaire webshopsen

Aanmelden via de website is goedkoper: vindt er in Cultureel