Kalárizs Táncház - Hongaars Danshuis Utrecht

12 november 2017

Hongaars Danshuis Utrecht:

Dansworkshop en dansbal - táncház

Een keer per maand is er in Utrecht een Hongaars Danshuis. 's Middags worden dansen aangeleerd en 's avonds kun je lekker dansen op levende muziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse dans!Kalárizs Hongaars Danshuis - Utrecht (NL) · Foto Peter Putters

Zaterdag 12 november

Cultureel Centrum H.F. Witte, Alfred Nobellaan, De Bilt (ingang P t/o Cornelis Heymansweg 17, 3731 LD De Bilt)

Dansles

Op sommige danshuisdagen worden er 's middags dansen aangeleerd uit een bepaalde streek of dorp in Hongarije of Transsylvanië, waar veel populaire dansen vandaan komen. In de les leer je de passen en figuren, maar ook de kenmerkende dansstijl. De nadruk in de lessen ligt op de parendansen, maar je hoeft niet met een partner te komen. Tijdens de les wordt regelmatig 'doorgedraaid'. Het niveau is afgestemd op het gemiddelde van de groep. Er is veel aandacht voor het improvisatie-element, zodat iedereen 's avonds op de dansvloer 'z'n eigen csárdás kan maken'. Als je nog nooit gedanst hebt, is dat soms behoorlijk pittig.

Tijdens de lessen worden vooral dansen aangeleerd die veelvuldig in het danshuis worden gespeeld, zodat je regelmatig kunt oefenen.


Danshuis 18:30–23:55

's Avonds is iedereen welkom in het danshuis om te dansen of te luisteren naar levende muziek. De orkesten Hajnali en Ördöngös spelen de authentieke Hongaarse muziek op een manier dat je niet wilt blijven zitten. Regelmatig spelen er gastspelers mee en een enkele keer zijn er bijzondere gasten uit Hongarije of Transsylvanië.

Elke maand is er een programma met dansseries uit verschillende streken. De dansserie van de middagles staat altijd op het programma, samen met enkele veelgevraagde dansseries. Voorafgaand het danshuis wordt het middagprogramma kort herhaald en soms nog aangevuld.

The entrance fee for ALL visitors, whether they are just listening to the music or are students, friends, dancers or musicians, is €10,00 ONLY IF paid in advance to our bank account - Stichting Tanchaz -NL14 INGB 0008 4856 19, indicating the name(s) of the visitor(s) and the date that you will be visiting. At the location itself the entrance fee is €12,50.

We are much looking forward seeing you at our next táncház and we hope we can make it successful again with this revised formula.

Organisers: Johan Breukelaar, Ferry Corbet and Nienke Oomes.

YouTube: Bekijk het korte filmpje (gemaakt door Most Magyarul! Hongarije Magazine) van de Danshuisavond op 9 juni 2017, met de Csárdás Challenge en een optreden van het Karpaten Ensemble

Meer info www.tanchazutrecht.nl