Kalárizs Táncház - Hongaars Danshuis Utrecht

9 september 2017

Hongaars Danshuis Utrecht:

Dansworkshop en dansbal - táncház

Een keer per maand is er in Utrecht een Hongaars Danshuis. 's Middags worden dansen aangeleerd en 's avonds kun je lekker dansen op levende muziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse dans!

Kalárizs Hongaars Danshuis - Utrecht (NL) · Foto Peter Putters

Dansles (niet op 9 september)
's Middags worden dansen aangeleerd uit een bepaalde streek of dorp in Hongarije of Transsylvanië, waar veel populaire dansen vandaan komen. In de les leer je de passen en figuren, maar ook de kenmerkende dansstijl. De nadruk in de lessen ligt op de parendansen, maar je hoeft niet met een partner te komen. Tijdens de les wordt regelmatig 'doorgedraaid'. Het niveau is afgestemd op het gemiddelde van de groep. Er is veel aandacht voor het improvisatie-element, zodat iedereen 's avonds op de dansvloer 'z'n eigen csárdás kan maken'. Als je nog nooit gedanst hebt, is dat soms behoorlijk pittig.
Tijdens de lessen worden vooral dansen aangeleerd die veelvuldig in het danshuis worden gespeeld, zodat je regelmatig kunt oefenen. Het programma voor de komende maanden vind je in de agenda.

Danshuis
's Avonds is iedereen welkom in het danshuis om te dansen of te luisteren naar levende muziek. De orkesten Hajnali en Ördöngös spelen de authentieke Hongaarse muziek op een manier dat je niet wilt blijven zitten. Regelmatig spelen er gastspelers mee en een enkele keer zijn er bijzondere gasten uit Hongarije of Transsylvanië.
Elke maand is er een programma met dansseries uit verschillende streken. De dansserie van de middagles staat altijd op het programma, samen met enkele veelgevraagde dansseries. Voorafgaand aan het danshuis wordt het middagprogramma kort herhaald en soms nog aangevuld.

Op 9 september wordt de muziek verzorgd door orkest Ördöngős.

Lokatie:The Colour Kitchen - Christinazaal - J.M. de Muinck Keizerlaan 1 (hoek Prinses Christinalaan)

Meer info www.tanchazutrecht.nl

 


YouTube: Bekijk het korte filmpje (gemaakt door Most Magyarul! Hongarije Magazine) van de laatste Danshuisavond van het afgelopen seizoen, met de Csárdás Challenge en een optreden van het Karpaten Ensemble.